• 29

Da li će država produžiti ugovore lekarima i medicinarima posle korone?

Medicinarima povećanje od 40 odsto

  • 29
Lekari Nis

Niški lekari pod punom opremom Foto: Telegraf

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija sačuvala državno zdravstvo koje će biti još bolje, a u ovoj situaciji se vidi koliki značaj ono ima.

- Pre nekoiliko godina plata lekara bila je 64. 000 sada je 105. 893 dinara. Šta god ko govorio, to je povećanje za oko 40 odsto - rekao je Vučić na TV Prva.

Na pitanje da li će onima koji su sada angažovani biti produženi ugovori, kaže:

- Mi ćemo umeti da cenimo. Imate ljude koji su oboleli opravdano, ali imate i "izvrnutih kolena" više nego ikada. Imamo dosta mladih lekara, sestara, mislim da ćemo da širmo bolnice, i da sačuvamo te radnike - rekao je on.

- Ne garantujem svima, ali u načelu pozitivni su izgledi da ćemo veći broj medicinara da zadržimo i da im produžimo ugovore kada prođe korona - rekao je Vučić.

Kako je rekao,  u relativnom kratkom roku očekuje da ćemo moći u značajnijem broju da počnemo da otvaramo naše ugostiteljske objekte i fabrike.

Rekao je da smo mnogo smo smo lekcija dobili u ekonomskom smislu od ovog stanja, kao i da je dozvoljeno sve da bi ekonomija preživela.

Video: U Beogradu osvanuo bilbord podrške lekarima: Ovde rade naši heroji sa infektivne

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ygdfv

    Svojim trudom i zalaganjem, u punoj meri su zaslužili da im budu produženi ugovori.

  • aaa

    Srbija ulaže u razvoj zdravstvenog sistema. Ne znamo šta nas čeka sutra.

  • Hedona

    Aleksandar Vučić želi da sačuva sve zdravstvene radnike.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke