• 0
 ≫ 

Španski radnici s maskama se vraćaju u fabrike: Led probile teška i industrija građevine

 ≫ 

"Ako bude i minimalnih posledica, aktivnosti se ne mogu obnoviti"

  • 0
Korona virus, koronavirus, Španija Foto: Tanjug/AP

Španski radnici danas na velikim saobraćajnim čvorištima dobijaju maske za lice nakon što je Vlada ublažila određene mere blokade tokom epidemije virusa korona, koja je u ovoj zemlji odnela blizu 17.000 života.

Na početku drugog meseca sa vanrednim merama, pojedine firme koje ne mogu da obavljaju poslove na daljinu, poput građevinskih i proizvodnih preduzeća, dobile su dozvolu da od danas nastave rad.

Pojedini regonalni lideri kritikovali su ovu odluku zbog straha od ponovnog rasta epidemije. Veći deo stanovništva i dalje mora da boravi kod kuće, a radnje, kafići i javni prostori ostaće zatvoreni najmanje do 26. aprila.

Ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska izjavio je da je policija jutros počela da deli milione maski širom regiona u kojima nije javni praznik.

- Zdravlje radnika mora biti garantovano. Ako bude i minimalnih posledica, aktivnosti se ne mogu obnoviti - rekao je ministar.

Jedna od kompanija koje se danas otvaraju, industrijska grupa "Nikolas Korea", saopštila je da će preduzeti mere za zaštitu zaposlenih poput rada u smenama, razdvajanja ulaza i izlaza i podele zaštitne opreme svim radnicima. Jutros je na glavnoj željezničkoj stanici u Madridu uočen znatno manji broj putnika od uobičajenog, a nema ni gužvi na ulicama, kojima uglavnom prolaze autobusi javnog prevoza.

Premijer Pedro Sančez izjavio je da je odluka o otvaranju pojedinih sektora ekonomije doneta posle konsultacija sa panelom naučnih eksperata i da će dodatno ublažavanje zavisiti od napretka u borbi protiv virusa.

Video: Ukrali 2 miliona hirurških maski i ostale zaštitne opreme u Santjagu de Komposteli

(Telergaf Biznis/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>