• 0
 ≫ 

Nezaposleni i poslodavci traže subvencije: Ovako pokušavaju da prevaziđu krizu

 ≫ 

Prijave elektronskim putem

  • 0
posao, solarni paneli Foto: Pixabay

 Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila je u uslovima vanrednog stanja podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima i do sada je oko 3.200 poslodavaca podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica, navedeno je u saopštenju. Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica.

Od uvođenja vanrednog stanja oko 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Odluke se donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene. Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu .

Video: Za vreme vanrednog stanja rad od kuće plaćen u istom iznosu kao i kada se radi u firmi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>