• 0

Hemofarm nastavlja s akcijama: Ovoga puta 5 miliona dinara ide Šapcu i Vršcu

Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su za Srbiju, BiH i Crnu Goru, države u kojima proizvode, donaciju u vidu 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata

  • 0
novac, ušteđevina, finansije

Fondacija Hemofarm je izdvojila 5 miliona dinara za Šabac i Vršac / Pixabay.com

Fondacija Hemofarm sa ukupno pet miliona dinara pomogla je gradove Vršac i Šabac, a novac je usmeren za podršku starijim sugrađanima i borbu protiv širenja korona virusa, saopšteno je danas iz te fondacije.

Hemofarm ima proizvodne pogone u ova dva grada, a tri miliona dinara u Vršcu biće podrška osobama starijim od 65 godina čija su primanja manja od 30.000 dinara i sredstva će biti iskorišćena za prehrambene i higijenske pakete za više od 6.000 socijalno ugroženih, dok će dva miliona dinara biti prosleđeno Šapcu, za borbu protiv pandemije.

"Ovo je samo jedna od donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija tokom prethodnog meseca uputile različitim institucijama koji se uključene u borbu protiv korona virusa", navodi se u saopštenju.

Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su za Srbiju, BiH i Crnu Goru, države u kojima proizvode, donaciju u vidu 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti, a ukupna vrednost poklonjenih aparata iznosi 45 miliona dinara.

- Hemofarm je uvek brinuo za zajednicu u kojoj posluje bilo da je reč o pomoći gradovima u kojima se nalaze njegove fabrike, bilo pomažući zemlje u kojima su smešteni njegovi pogoni, a ovo je naš način da građanima pokažemo da smo tu za njih - rekla je povodom najnovije donacije direktorka Hemofarm fondacije, Suzana Ðorđević.

Video: Čadež: Razmatramo pokretanje fonda za pomoć najugroženijima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke