• 0
 ≫ 

Hemofarm nastavlja s akcijama: Ovoga puta 5 miliona dinara ide Šapcu i Vršcu

 ≫ 

Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su za Srbiju, BiH i Crnu Goru, države u kojima proizvode, donaciju u vidu 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata

  • 0
novac, ušteđevina, finansije

Fondacija Hemofarm je izdvojila 5 miliona dinara za Šabac i Vršac / Pixabay.com

Fondacija Hemofarm sa ukupno pet miliona dinara pomogla je gradove Vršac i Šabac, a novac je usmeren za podršku starijim sugrađanima i borbu protiv širenja korona virusa, saopšteno je danas iz te fondacije.

Hemofarm ima proizvodne pogone u ova dva grada, a tri miliona dinara u Vršcu biće podrška osobama starijim od 65 godina čija su primanja manja od 30.000 dinara i sredstva će biti iskorišćena za prehrambene i higijenske pakete za više od 6.000 socijalno ugroženih, dok će dva miliona dinara biti prosleđeno Šapcu, za borbu protiv pandemije.

"Ovo je samo jedna od donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija tokom prethodnog meseca uputile različitim institucijama koji se uključene u borbu protiv korona virusa", navodi se u saopštenju.

Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su za Srbiju, BiH i Crnu Goru, države u kojima proizvode, donaciju u vidu 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti, a ukupna vrednost poklonjenih aparata iznosi 45 miliona dinara.

- Hemofarm je uvek brinuo za zajednicu u kojoj posluje bilo da je reč o pomoći gradovima u kojima se nalaze njegove fabrike, bilo pomažući zemlje u kojima su smešteni njegovi pogoni, a ovo je naš način da građanima pokažemo da smo tu za njih - rekla je povodom najnovije donacije direktorka Hemofarm fondacije, Suzana Ðorđević.

Video: Čadež: Razmatramo pokretanje fonda za pomoć najugroženijima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>