• 3

Donirao 100 miliona, ali dobio neverovatnih 6 milijardi dolara za dan

Profitirala i bivša žena, Mekenzi Bezos, koja je u januaru smanjila svoj vlasnički udeo u kompaniji...

  • 3
Jeff Bezos Džef Bezos / Foto: Guliver/Emma McIntyre/Getty Images

Kako prenosi magazin Forbes, Džef Bezos, prvi čovek Amazona, uvećao je svoj račun za 6,3 milijardi dolara, u samo jednom danu, nakon što su akcije ove kompanije dostigle rekordni nivo.

Popularnost Amazona ne jenjava i to ne treba da nas čudi, imajući u vidu da onlajn platforme prkose gotovo svemu, pa i koroni, odnosno karantinu, a podsećamo da je Bezos najavio da će uposliti još 75.000, uz 100.000 zaposlenih u martu, jer je potražnja za onlajn porudžbinama naglo skočila.

Juče je na Vol Stritu deonica Amazona porasla 5,3 %, nakon šestoprocentnog rasta u ponedeljak, na rekordnih 2.238 dolara. Cena je tokom dana čak i skakala, pa je u jednom trenutku iznosila 2.290 $. U svakom slučaju, Bezos koji je najbogatiji čovek na svetu, još barem neko vreme ne mora da brine o tome da li će ga neko svrgnuti s trona.

Tako se Bezosovo bogatstvo, koji ima udeo od 11,2 odsto u korporaciji, u jednom danu uvećalo za više od 6 milijardi, i sada iznosi 138 milijardi dolara, procenjuje Forbes. Takođe dodaju da je profitirala i Bezosova bivša supruga Mekenzi Bezos, koja je nakon razvoda postala jedna od najimućnijih žena sveta.

Zbog rasta deonica Amazona, Mekenzi je bogatija za 2,2 milijarde, pa njeno bogatstvo sada vredi 44,8 milijardi dolara.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>