• 0
 ≫ 

Prijave za minimalac samo što su počele, a već se javile 83.000 firme

 ≫ 

Prijave do kraja aprila

  • 0
Banka, plaćanje kredita, rata za kredit, biznis Foto: Shutterstock

Već sada su vidljivi rezultati mera koje su preduzete, a već veliki broj privrednika je prijavljen putem sajta Poreske uprave, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

- Do sada se 83.800 preduzetnika prijavilo za otvaranje namenskog računa, i još oko 300.000 njih je automatski prijavljeno, s obzirom na to da imaju račun u samo jednoj banci, pa im se po automatizmu otvara namenski račun u toj istoj banci. Do kraja aprila svi ostali imaju priliku da se prijave preko sajta Poreske uprave i već prve nedelje maja ćemo isplatiti prvi minimalac za sve one koji su se prijavili - rekao je Mali.

20 prijava Fondu

Takođe, usvojena je i Uredba koja se odnosi na Fond za razvoj Ministarstva privrede, a kako je rekao Mali, prijave su već počele.

- Već imamo oko dvadesetak prijava. Predlog je da već narednog utorka, kada je i prva sednica Upravnog odbora Fonda za razvoj, odobrimo zahteve za ta sredstva. Podsetiću vas da su to jeftini krediti, do 36 meseci i sa 1 odsto kamate na dinarska sredstva. Pozivam sve privrednike koji se još nisu prijavili, da to i učine. Po dogovoru i predviđenoj dinamici, ta pomoć će biti isplaćena - istakao je Mali.

Ministar je zaključio da je cilj ovih mera podrška zaposlenosti, ali i podrška privatnom sektoru, odnosno onima kojima je pomoć u ovim teškim vremenima najpotrebnija.

Video: Minimalni iznos kredita za privrednike je milion, a za preduzetnike dva miliona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>