• 0

Sportski gigant ima šanse protiv krize: Država mu daje kredit od 2,4 milijarde evra

Adidas može da računa i na dodatnih 600 miliona evra kredita koji je odobrila unija banaka.

  • 0
Adidas logo

Adidasu odobren kredit od 2,4 milijarde evra / Foto: Pixabay

Nakon problema s plaćanjem zakupa usled krize i najave pomoći države, kompanija Adidas bi konačno mogla da "stane na noge".

Kako je i zvanično saopšteno na sajtu Adidas Grupe, ovaj nemački proizvođač sportske opreme dobio je kredit od državne razvojne banke KfW u iznosu od 2,4 milijarde evra, i dodatnih 600 miliona evra kredita koji je odobrila unija banaka.

"Adidas je zbog teških posledica globalnog širenja korona virusa u poslovanju morao da preduzme dodatne korake, kako bi osigurao finansijsku fleksibilnost", stoji u saopštenju kompanije. Takođe su dodali da njihov top menadžment ove godine neće dobiti kratkoročne i dugoročne bonuse, što ukupno iznosi 65% ciljane godišnje zarade.

Još uvek ne mogu da znaju kako će se korona odraziti na njihovo poslovanje, pa tako nema preciznih prognoza o napretku u ovoj godini. Podsetimo, krajem prošlog meseca su najavili da od aprila prestaju da plaćaju zakup za svoje prodavnice u Evropi, ali i širom sveta.

Do 2019. u svetu je bilo 2,500 otvorenih Adidasovih radnji, a ovaj gigant zapošljava 57,000 ljudi.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke