• 0
 ≫ 

Sportski gigant ima šanse protiv krize: Država mu daje kredit od 2,4 milijarde evra

 ≫ 

Adidas može da računa i na dodatnih 600 miliona evra kredita koji je odobrila unija banaka.

  • 0
Adidas logo Adidasu odobren kredit od 2,4 milijarde evra / Foto: Pixabay

Nakon problema s plaćanjem zakupa usled krize i najave pomoći države, kompanija Adidas bi konačno mogla da "stane na noge".

Kako je i zvanično saopšteno na sajtu Adidas Grupe, ovaj nemački proizvođač sportske opreme dobio je kredit od državne razvojne banke KfW u iznosu od 2,4 milijarde evra, i dodatnih 600 miliona evra kredita koji je odobrila unija banaka.

"Adidas je zbog teških posledica globalnog širenja korona virusa u poslovanju morao da preduzme dodatne korake, kako bi osigurao finansijsku fleksibilnost", stoji u saopštenju kompanije. Takođe su dodali da njihov top menadžment ove godine neće dobiti kratkoročne i dugoročne bonuse, što ukupno iznosi 65% ciljane godišnje zarade.

Još uvek ne mogu da znaju kako će se korona odraziti na njihovo poslovanje, pa tako nema preciznih prognoza o napretku u ovoj godini. Podsetimo, krajem prošlog meseca su najavili da od aprila prestaju da plaćaju zakup za svoje prodavnice u Evropi, ali i širom sveta.

Do 2019. u svetu je bilo 2,500 otvorenih Adidasovih radnji, a ovaj gigant zapošljava 57,000 ljudi.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>