• 0

Fabrika Metalac prekida rad, u izolaciji 81 radnik

Kompanija odlučila da na određeno vreme obustavi proizvodnju

  • 0
covid-19 foto: pixabay.com

Na području Gornjeg Milanovca pojačana je aktivnost službe Zavoda za javno zdravlje, gde je posle istraživanja 81 zaposleni u Metalcu stavljen u izolaciju, a kompanija je odlučila da na određeno vreme prekine rad, saopšteno je na sastanku radnog tima za praćenje širenja virusa korona.

Tokom jučerašnjeg dana u hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa blažom kliničkom slikom na području Čačka, bilo je pet pacijenata, a kako je naveo Mihailo Luković, šef radnog tima, četiri su iz Čačka i jedan iz Gornjeg Milanovca.

Luković je kazao i da se očekuje još pacijenata u hali u Atenici. Dodaje da su u ambulanti Ljubić obavljena 24 pregleda, te da je od njih 17 osoba imalo povišenu temperaturu, a devet je poslato na testiranje.

U izolaciji Doma zdravlja u Čačku bila su tri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je poslat u Opštu bolnicu. U prijemno trijažnoj ambulanti te bolnice bilo je 11 pregleda i tri prijema, a jedan pacijent poslat je u KC Kragujevac, pa se trenutno na infektivnom odeljenju nalaze 24 pacijenta od kojih su dva na respiratoru.

Tokom prethodnog dana u okviru bolnice odrađeno je 35 brzih testova, a tim pacijentima će se naknadno raditi testiranje brisa. Kako je objasnio Luković, brzi testovi služe kako bi terapija bila započeta odmah.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje (ŽJZ) izvestila je da su prethodnog dana uputili 48 testova na analizu i da se rezultati očekuju tokom dana. Danas će biti poslata 54 testa.

Luković je naveo i da je registrovano pet preminulih na teritoriji Čačka, jedan na teritoriji Gornji Milanovac i jedna osoba iz Ivanjice.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>