• 19
 ≫ 

Prva srpska kompanija koja se javno odrekla državne pomoći

 ≫ 

Grupa Univereksport saopštila je da je odlučila da u trenutnoj zdravstvenoj situaciji ne koristi mogućnost propisanih mera pomoći Vlade Srbije, u iznosu od više od dva miliona evra

  • 19
Penzioneri Beograd kupovina Foto: Tanjug/Rade Prelić

Grupa Univerexport u trenutnoj zdravstvenoj situaciji donela je odluku da ne koristi mogućnost propisanih mera pomoći Vlade Republike Srbije, u iznosu od preko 2 miliona evra, kako bi i na ovaj način pokazala solidarnost i društvenu odgovornost prema zajednici i svim onim preduzećima kojima je ova pomoć potrebnija.

Kako je navedeno, takva odluka je doneta da bi taj trgovinski lanac i na taj način pokazao solidarnost i društvenu odgovornost prema zajednici i svim onim preduzećima kojima je državna pomoć potrebnija.

- Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da situacija sa virusom Covid 19 nije negativno uticala na poslovanje Grupe Univereksport -  istakla je ta poslovna grupacija u čijem su sastavu Univereksport, Trgopromet i Bačka.

Grupa Univereksport je isplatila u celosti plate svojim zaposlenima, a društvenoj zajednici je upućena donacija od više od četiri miliona dinara u hrani.

(Telergaf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>