• 3

Bugarski premijer poručio biznismenima: Prodajte skupa kola koja vozi Ronaldo i platite radnike

Ako poslodavci prodaju samo po jedan od svojih brojnih automobila, a od nabrojenih nijedan nije jeftiniji od 200.000 evra, to je plata bar za mesec

  • 3
Bojko Borisov, premijer Bugarske, plenarna sednica

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je biznismenima, koji su "navalili na vladin novac za tobožnje spasavanje radnih mesta", da prvo prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć

- U "bednoj" i 'siromašnoj' Bugarskoj trenutno su, prema policijskim statistikama, registrovana tri bugatija kakve vozi fudbalska zvezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke bentli, 123 ferarija, 54 majbaha, 22 maklarena, 87 lamborginija, 311 maseratija. Registrovana su i 84 rols-rojsa, 280 hamera, oko 4.000 jaguara i više od 5.000 poršea - naveo je Borisov.

- Umesto da otpuste radnike i smanje im platu, vlasnici ovih limuzina mogu da se u ovoj krizi nastaloj zbog epidemije barem odreknu dela svog skupocenog voznog parka - poručio je bugarski premijer biznismenima u svojoj zemlji.

Borisov je dodao da su glamurozni automobili tek mali deo njihovog akumuliranog bogatstva.

Na primedbe udruženja poslodavaca Bugarske da je tim rečima uvredio poslovne ljude, Borisov je uzvratio da odbija takve optužbe, jer je njegova isključiva namera bila da zaštititi radnike i radnička prava tokom krize, navodi Slobodna Dalmacija.

- Ako poslodavci prodaju samo po jedan od svojih brojnih automobila, a od nabrojenih nijedan nije jeftiniji od 200.000 evra, to mnogim njihovim radnicima može da osigura zarade barem jedan mesec. A uz to, bogatašima je to kudikamo manja žrtva nego da radnici ostanu bez jedinog izvora egzistencije - objasnio je Borisov

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • todor

    Jeftini marketinski poeni,sad se setio to da kaze,pa ako mu je stalo do radnika sto pre nesto nije ucinijo,nego sad kad treba da daju lovu sad je problem!

  • Hhhaa

    Ovaj nas to nilkad ne bi reko ,to mu sve prijatelji

  • E moj ti

    Bi oni ali nema ko da da tolike pare😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke