• 0
 ≫ 

Mali o ekonomskim razlozima za ukidanje vanrednog stanja: Što pre, to bolje, ali nije jednostavno

 ≫ 

Čak i ako treba da sačekamo par dana, ako će to da spasi nekoliko života, sačekaćemo

  • 0

Ministar finansija Siniša Mali odgovarajući na pitanje Telegraf Biznisa da li je početak maja krajnji datum kada bi trebalo ukinuti vanredno stanje, rekao da to nije jednostavna odluka.

- Nije to jednostavno pitanje, kada govorite samo o ekonomiji, što se pre završi vanredno stanje, sve će se pre vratiti u normalno stanje - rekao je Mali.

Naravno, ističe, to ne zavisi samo od Srbije već od naših najvećih stranih partnera, jer nije dovoljno samo otvoriti naše fabrike, kao i da je važno i da EU napravi jednistven stav oko toga.

- Kada govorite o roku, uzmite i zdravstveni apsekt. Što pre to bolje, ali nije ovo samo pitanje za ekonomiju - rekao je Mali.

- Kad se budu stekli pravi uslovi. Kada povuče EU, povući će i Srbiju. Čak i ako treba da sačekamo par dana, ako će to da spasi nekoliko života, sačekaćemo. Kada se budu stekli pravi uslovi, biće doneta prava odlula u pravi trenutak kako bi se izbegli svi rizici - reka je Mali.

Mali je rekao i da su danas usvojena  još tri dokumenta. Istakao je i da ostaje mera da se svim punoletnim građanima isplati 100 evra, jer je to "opravdana ekonomska mera".

Video: U poslednja tri dana Poreska uprava dobila 113.000 prijava privrednika

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>