• 4
 ≫ 

Šta će biti sa megaprojektom "Srbija 2020-2025": Da li država nastavlja sa planom?

 ≫ 

"Taj projekat mora da gura BDP"

  • 4

Ministar finansija Siniša Mali odgovarujući na pitanje Telegraf Biznisa, šta će biti s planom "Srbija 2020-2025", da li ima prostora da se nastavi sa realizacijom pored ekonomskih mera za pomoć privredi rekao da ima i da se apsolutno ne odustaje od njega.

- Ima, apsolutno. "Srbija 2025" je program koji je vredan 14 milijardi evra koje ćemo u narednih pet godina uložiti u infrastrukturu naše zemlje, u stanogradnju i podršku mladima, kako bi ostali u našoj zemlji, vodovod, kanalizaciju - rekao je on.

Kako je istakao, "sve ono što je ostalo da se izgradi".

- Naravno da smo i mi kao i sve ekonomije u svetu suočene sa posledicama epidemije. Ali nikako ne odustajemo od plana "Srbija 220-2025" - rekao je Mali.

Vreme u izolaciji, dodao je, država koristi i da vidi koje još projekte može da realizuje, i na koji način može da se investira.

- U svakom slučaju, "Srbija 2020-2025" treba da pogura naš BDP i njegov rast još više. Kao što je i MMF rekao imaćemo najmanji pad ili najveći rast u Evrope. Potencijal postoji, treba sve sagledati da sve što vbezbolnije izađe iz ovoga - rekao je Mali.

Mali je, odgovarajući na naše pitanje da li je početak maja krajnji datum kada bi trebalo ukinuti vanredno stanje, rekao da to nije jednostavna odluka.

Mali je rekao i da su danas usvojena  još tri dokumenta. Istakao je i da ostaje mera da se svim punoletnim građanima isplati 100 evra, jer je to "opravdana ekonomska mera".

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>