• 1
 ≫ 

Posle otkaza i otpremnina okreću novi list: Boing nastavlja proizvodnju, i to već 20. aprila

 ≫ 

Može li avio-industrija da pobedi krizu?

  • 1
aerodrom, avion, putovanje Može li avio-industrija da pobedi krizu? / Foto: Pixabay.com

Pre nedelju dana čuvena američka kompanija Boing razmatrala je smanjenje radne snage za 10 odsto, što bi u njihovom slučaju značilo oko 15.000 ljudi, i tada se govorilo o otkazima i otpremninama. Međutim, nova vest je da oni više ne pristaju na poraze koji ih mesecima prate, pa tako planiraju da proizvodnju aviona u svojim fabrikama na području Sijetla ponovo pokrenu već 20. aprila.

Od radnika će biti zahtevano da nose maske za lice i drže distancu, a na podovima će biti postavljeni znakovi kojima će biti označena odgovarajuća razdaljina. U smenama će biti manje zaposlenih, prenosi CNBC.

Među ostalim merama biće zdravstvena provera, dobrovoljno merenje temperature u fabrici i praćenje kontakata, ako neko od zaposlenih bude pozitivan na Covid-19. Do sada je njih 130 iz Boinga bilo pozitivno na korona virus.

Kompanija je obustavila proizvodnju u fabrikama u državi Vašington pre tri nedeje, kada je tamo stupilo na snagu naređenje da se ostane kod kuće. Uprava Boinga je u dopisu zaposlenima pozdravila potez Vlade da avio-kompanijama dodeli milijarde dolara pomoći, ali nije objavila da li će Boing to prihvatiti.

Video: Avion sa ruskom medicinskom pomoći sleteo u Njujork

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angie

    17. april 2020 | 12:41

    Daj Boze da se sve vrati na staro, ali meni se cini da nece jos dugo nakon sto prodje ovo...pitanje je koliko ce avioni leteti i kad ovo prodje i da li ce normalno moci da se ide u inostranstvo...mozda samo neki specijalni ili privatni letovi kao royal charter service za one koji moraju da putuju zbog posla...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>