• 7

Srbija je pregrmela dva ključna krizna perioda, dobro smo snabdeveni, cene pod kontrolom

Penzioneri su i jutros uspešno obavili kupovinu

  • 7
PENZIONERI KUPOVINA VANREDNO STANJE STARIJI SUGRAĐANI U KUPOVINI Penzioneri su i jutros uspešno obavili kupovinu / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je jutros da je snabdevenost prehrambenih prodavnica po Srbiji više nego dobra, uprkos povećanoj potražnji namirnica, koju je uporedio sa tražnjom pred novogodišnje praznike.

- Snabdevenost je i više nego dobra. U to su imali priliku da se uvere penzioneri, njih 170 hiljada koji su jutros išli u kupovinu. Od toga samo 50 hiljada u Beogradu, što je 8 odsto više nego prošlog vikenda - naveo je Ljajić za RTS.

On je dodao da je u radnjama bilo robe svih vrsta te da, za razliku od nekih zemalja u okruženju, nije bilo nestašica i oskudice bilo kog proizvoda. Upitan za deficit kvasca, koji se dogodio u jednom momentu, Ljajić je rekao da ako pogledamo druge zemlje, "kod nas je moglo da nestane nešto samo na sat ili dva, dok ne stigne iz magacina".

Ljajić je rekao i da je Srbija pregrmela dva ključna krizna perioda - od 9. do 16. marta i ovu pretprazničnu nedelju, koja se meri sa tom. Kazao je i da je inspekcija na terenu, a izvršeno je 600 kontrola po prijavama građana zbog cena osnovnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

- U 44 slučaja uočili smo odskakanje ili nepoštovanje odredbi o ogrančavanju cena i marži, koje moraju biti na nivou od 5. marta. To je simbolično u odnosu na dužinu krize i asortiman proizvoda - istakao je ministar.

Video: Beogradske prehrambene prodavnice i lanci dobro snabdeveni

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>