• 4

Na Kosovu i Metohiji panika: Posle korona virusa, sledi suočavanje sa ekonomskom pandemijom

- Kosovo i metohija je prešlo iz krize u krizu i efekti će biti veliki problem - ocenio je Grdžaljiju

  • 4
Priština

Priština; Pixabay.com

Bivši predsednik Privredne komore tzv. Kosova Safet Grdžaljiju izjavio je da će bitka sa korona virusom proći, ali da će se Priština suočiti sa mnogo većim izazovima u borbi protiv ekonomske pandemije i privrednog oporavka, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, za razliku od drugih zemalja koje imaju za cilj uklanjanje negativnih efekata korona virusa, tzv. Kosovo se bori na tri fronta: sa koronaviusom, na socio-ekonomskom aspektu i na političkoj stabilnosti.

- Kosovo je prešlo iz krize u krizu i efekti će biti veliki problem - ocenio je Grdžaljiju navodeći da politička kriza mnogo više šteti građanima nego strah od koronavirusa.

Negativni efekti se ne mogu otkloniti sterilinim izjavama, smatra on.

- Prolazi mesec dana i nemamo odgovarajuću analizu pogođenog sektora. Nemamo odgovarajuću raspravu sa privatnim sektorom o proglašenju štete zbog zaustavljanja ekonomskih aktivnosti - ukazao je Grdžaljiju navodeći da se što pre mora razgovarati o ekonomskim posledicama pandemije.

- Smanjenje prihoda od poreza i carine za više od 200 miliona evra predstavlja veliki udarac za socijalnu i ekonomsku stabilnost na Kosovu - ocenio je Grdžaljiju.

Video: Kisić Tepavčević: Na Kosovu i Metohiji 38 osoba zaraženo korona virusom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke