• 4
 ≫ 

Na Kosovu i Metohiji panika: Posle korona virusa, sledi suočavanje sa ekonomskom pandemijom

 ≫ 

- Kosovo i metohija je prešlo iz krize u krizu i efekti će biti veliki problem - ocenio je Grdžaljiju

  • 4
Priština

Priština; Pixabay.com

Bivši predsednik Privredne komore tzv. Kosova Safet Grdžaljiju izjavio je da će bitka sa korona virusom proći, ali da će se Priština suočiti sa mnogo većim izazovima u borbi protiv ekonomske pandemije i privrednog oporavka, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, za razliku od drugih zemalja koje imaju za cilj uklanjanje negativnih efekata korona virusa, tzv. Kosovo se bori na tri fronta: sa koronaviusom, na socio-ekonomskom aspektu i na političkoj stabilnosti.

- Kosovo je prešlo iz krize u krizu i efekti će biti veliki problem - ocenio je Grdžaljiju navodeći da politička kriza mnogo više šteti građanima nego strah od koronavirusa.

Negativni efekti se ne mogu otkloniti sterilinim izjavama, smatra on.

- Prolazi mesec dana i nemamo odgovarajuću analizu pogođenog sektora. Nemamo odgovarajuću raspravu sa privatnim sektorom o proglašenju štete zbog zaustavljanja ekonomskih aktivnosti - ukazao je Grdžaljiju navodeći da se što pre mora razgovarati o ekonomskim posledicama pandemije.

- Smanjenje prihoda od poreza i carine za više od 200 miliona evra predstavlja veliki udarac za socijalnu i ekonomsku stabilnost na Kosovu - ocenio je Grdžaljiju.

Video: Kisić Tepavčević: Na Kosovu i Metohiji 38 osoba zaraženo korona virusom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>