• 0
 ≫ 

Posle prolongiranog karantina, produžava se i program naknade - bar do kraja juna

 ≫ 

Velika Britanija se sporije oporavlja od pandemije

  • 0
Velika Britanija, korona virus Velika Britanija se sporije oporavlja od pandemije / Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija je u borbi protiv korona virusa najpre osigurala svoje građane, tako što je svima koji nisu u mogućnosti da rade obezbedila po 2.700 evra.

Onda je usledila mera i za samozaposlene koji su se osetili "zapostavljeno" u odnosu na druge radnike, a sada stiže nova norma - produžava se prinudni odmor.

Naime, Ujedinjeno Kraljevstvo je produžilo za još mesec dana, do kraja juna, program naknada za radnike na prinudnom odmoru u kompanijama pogođenim epidemijom korona virusa, izjavio je ministar finansija Riši Sunak.

- Ispravna je odluka da se produži program plaćenog odsustva do kraja juna. Za egzistenciju ljudi je od vitalnog značaja da se ekonomija Velike Britanije ponovo podigne i pokrene kada bude bezbedno da se to učini - rekao je Sunak, a prenosi Rojters.

Program, koji omogućava kompanijama da zaposlene pošalju na plaćeno odsustvo, pri čemu država plaća radnicima naknadu u iznosu od 80 odsto njihove plate, a maksimalno do 2.500 funti (2.700 evra), prvobitno je najavljen na tri meseca, uz retroakvno važenje od 1. marta do kraja maja.

Video: Čadež: Razmatramo pokretanje fonda za pomoć najugroženijima

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>