• 1
 ≫ 

Tramp najavio pomoć farmerima od 19 milijardi dolara, novac stiže do kraja maja

 ≫ 

Sekretar za poljoprivredu ocenio je da će ove mere pomoći najverovatnije biti nedovoljne i da će biti potrebna dodatna sredstva

  • 1
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednik Tramp najavio je program ekonomskih mera pomoći u iznosu od 19 milijardi dolara za farmere pogođene posledicama epidemije, preneo je Rojters.

Ovim merama 16 milijardi dolara biće direktno isplaćeno farmerima. Sekretar za poljoprivredu Soni Perdu je na konferenciji za novinare u Beloj kući izjavio da će uplate biti regulisane što pre, najverovatnije do kraja maja.

Isplata je ograničena na 250.000 dolara po pojedincu ili farmi.

U saradnji sa regionalnim i lokalnim distributerima američko Ministarstvo poljoprivrede otkupiće meso, mleko, povrće i druge poljoprivredne proizvode u iznosu od tri milijarde dolara koje će distribuirati bankama hrane, crkvama i humanitarnim organizacijama kako bi pomoglo milionima Amerikanaca koji se suočavaju sa nezaposlenošću usled krize izazvane epidemijom.

Sekretar za poljoprivredu ocenio je da će ove mere pomoći najverovatnije biti nedovoljne i da će biti potrebna dodatna sredstva.

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    18. april 2020 | 13:28

    Neznam samo odakle kada je amerika bankrot. Znači biće opet negde rat u svetu ili će oteti nekom nešto

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>