• 3
 ≫ 

Jedan kupac, osam stanova: Peruanska porodica dala 27 miliona dolara, uz popust na količinu

 ≫ 

U elitnom kompleksu Njujorka, na Menhetnu

  • 3
Manhattan, Menhetn, Njujork, grad, panorama Menhetn / Foto: Pixabay

Kako piše Vol Strit Žurnal, jedna peruanska porodica je usred krize kupila čak osam stanova za 27 miliona dolara, u stambenom kompleksu Waterline Square, na Menhetnu.

Kupci su istog dana sklopili ugovor da ceo iznos plate u kešu, a zbog tolikog broja stanova - dobili su "popust na količinu", što znači da su uštedeli oko 2 miliona dolara. Transakcija novca je obavljena za jedan dan, a o tome je za VSŽ govorila Marija Velaskez, agent za nekretnine.

Ostaje nepoznato njihovo prezime, kao i razlog zašto su baš sada odlučili da keš pretvore u nekretnine, ali je sasvim moguće da je sama pandemija "krivac" za to. Stanovi koje su pazarili imaju oko 1.000 kvadrata, nalaze se u zapadnom delu Menhetna i gledaju prema reci Hadson. Poznato je i to da zgrada ima zatvoreni bazen i salu za skvoš.

Sa druge strane, Džef Bezos zasigurno nema problem s pretvaranjem novca u nekretnine, pa se ovih dana počastio stambenom jedinicom vrednom 16 miliona dolara. Nalazi se na Petoj aveniji, na 20. spratu i ima tri spavaće sobe. Podsećamo, prošle godine je dao čak 80 miliona dolara za tri luksuzna stana na Menhetnu.

Neki kažu da je ovaj novi stan njegov "korona virus kapital".

Video: Prodaje se čuvena luksuzna kuća mafijaša u kojoj su nekada štekani dijamanti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>