• 38

Ko sutra sme da otvori radnju? I šta mora poslodavac, a šta radnik da urade pre skidanja katanca?

Obavezna je primena svih mera zaštite

  • 38
Automehanicar, garaža, motor automobila

Foto: Profimedia/Wavebreak

Zelene pijace od sutra su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa,  usvojila je na današnjoj sednicii Vlada Srbije, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke.

Od sutra je takođe dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva), a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Video: Gradske pijace dezinfikovane: Nov raspored tezgi za bezbednu udaljenost prodavaca

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BusPlus

    U ala ce sa fajtamo karte... Salim se... A kako ce ljudi na posao, gradskim prevozom... Jel sme da udju unutra ili moraju da nabave dozvole za rad

  • Srbin

    U Rumi svi i sve radi,samo skraceno do 14 ili 15 h. Od pijace do snajderke

  • Branko

    Sta bre ovi lupaju pa svi ove rade bar u Valjevu sva gradilista servisi telefona poravka bicikli trafike knjizare sve radi

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke