• 1

Danci popustili mere, ali ne za sve: Nema pomoći za kompanije iz "poreskih rajeva"

Ukupan iznos koji je do sada izdvojen za pomoć ekonomiji u ovoj zemlji iznosi oko 54 milijarde evra

  • 1
Danska

Danska je među prvima ublažila mere uvedene zbog korone / Foto: Pixabay

Danska je među prvima zabranila da kompanije, koje su registrovane u nekoj od zemalja "poreskog raja", dobiju finansijsku pomoć zbog krize izazvane pandemijom, prenosi Rojters.

Nakon milijardi koje je potrošila na pružanje pomoći kompanijama koje beleže značajan pad prihoda zbog mera protiv epidemije, Danska je u subotu najavila nov paket ekonomskih mera u iznosu od 13 milijardi evra, odnosno 100 milijardi danskih kruna.

Međutim, na osnovu amandmana koji su uvedeni, kompanije koje su registrovane u nekoj od zemalja koje važe za "poreski raj" sa liste Evropske unije, neće više moći da se prijave za dobijanje pomoći.

Na ovoj listi, za koju zvaničnici u Danskoj tvrde da nije sveobuhvatna, nalazi se 12 zemalja sa niskom stopom poreza ili bez oporezivanja, uključujući Panamu, Sejšele i Kajmanska ostrva.

Ukupan iznos koji je do sada izdvojen za pomoć ekonomiji u ovoj zemlji iznosi 400 milijardi danskih kruna (oko 54 milijarde evra).

Video: Mali o megaprojektu Srbija 2020-2025

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    To je kad ima neko da razmisli pa onda dalje!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke