• 1

Maskov super kamionet može da pluta? Genije opet provocira

Ozbiljan ili ironičan? Osnivač Tesla dominira na Tviteru

  • 1
Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck / Foto: Shutterstock

Ilon Mask, osnivač kompanije Tesla za proizvodnju električnih vozila, ne prestaje da nas iznenađuje svojim ambicijama i inovacijama, a o svemu se redovno oglašava na Tviteru.

Posebno je ponosan na svoj futuristički kamion - Cybertruck, iako ga mnogi kritikuju. Deluje zaista moćno i nesvakidašnje, a prema Maskovim rečima - takve su mu i funkcije.

Skuplji modeli biće lansirani 2021, odnosno 2022. godine, s početnim cenama od 39.900, 49.900 i 69.900 dolara. Najskuplji će imati više motora i veću bateriju.

Ali, dok se to ne dogodi, Mask naširoko hvali svoj Cybertruck, pa je tako jednom svom pratiocu na Tviteru čak rekao da ovo vozilo "neko vreme može da pluta". Nije, doduše, pojasnio šta to tačno znači, ali ostaje da se vidi - ništa čudno za njega da intrigira javnost.

Kako kažu upućeni, on bi često voleo da neke njegove želje postanu stvarne, i ako je možda malo verovatno da se to desi: barem ima potrebu da piše o tome. Poznato je i to da Mask sluša predloge svojih "prijatelja" s Tvitera, pa se tako neka od predloženih opcija zaista nađe u Teslinom vozilu.

Na primer, jedan od usvojenih predloga je "pseći način rada", koji omogućava vlasnicima da ostave svoje ljubimce na sigurnom u automobilu, uz uključenu klimu i ventilaciju.

 

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daaa

    22. april 2020 | 13:26

    On genije???Zato sto ima novca da masovno proizvodi ukradene patente....nista nije izmislio on

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>