• 0

Telima brane svoju profesiju: Jedni bi da rade i otvaraju ekonomiju, a drugi da spasavaju živote

Fotografija medicinske sestre iz Arizone koja "telom brani" svoju profesiju i zdravlje, u trenu je postala viralna...

  • 0
Test, testiranje, maska, vizir, odela, koronavirus Testiranje na korona virus / Foto: Tanjug/AP

Pisali smo nedavno o tome da stručnjaci smatraju kako svet ne mora da bira između ekonomije i ljudskih života, pri čemu, primat svakako treba dati čoveku, pre svega iz moralnih razloga, ali i zato što bez radne snage - nema posla, odnosno ekonomije.

Dok trpe i javno zdravlje, i ljudi, i finansije, neki su našli razlog da se baš zbog toga sukobljavaju, a fotografije i tekstovi koji svedoče o medicinarima, odnosno protestantima iz SAD, odmah su postali viralni. Prvi nastoje da zaštite svoju profesiju i pacijente, dok se drugima žuri da se vrate na radna mesta.

Naime, protestanti zahtevaju da guverneri njihovih saveznih država, koji su uglavnom demokrate, obustave obavezne mere o socijalnom distanciranju. 

Na jednom od takvih okupljanja nastala je fotografija na kojoj muškarac u zrelim godinama, specifično obučen, gleda pravo u mladu medicinsku sestru koja takođe ne spušta pogled i drži stav odbrane.

Fotografija je izazvala burne reakcije, jednako kao i natpis postavljen iza medicinske sestre, na kojem piše da su "vakcine protiv korona virusa napravljene od formaldehida, majmunskih bubrega, seruma životinjskog porekla" i tome slično.

Jedan medicinar se susreo i sa rasističkim komentarima, kada mu je protestantkinja rekla: "Ovo je slobodna zemlja. Idu Kinu ako želiš komunizam". On je, međutim, ostao na svom mestu, na pešačkom prelazu, i nije joj dao da prođe kolima.

Među građanima koji izlaze na demonstracije, a kojih je na stotine, ima i političara. Oni se oštro protive merama koje nalažu da ljudi moraju da ostanu kod kuće, jer žele da počnu da rade i da ekonomija "stane na noge". U centru dešavanja su Mičigen, Kalifornija i Ohajo.

Video: Kon naveo tri uslova za ukidanje policijskog časa u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>