• 0
 ≫ 

Svetske berze u doba korone + Besplatan vodič “Korak-po-korak: Kako trgovati”

 ≫ 

Velike svetske berze su uzdrmane pojavom koronavirusa jer investitori procenjuju posledice i dužinu trajanja trenutne zdravstvene krize

  • 0
Berza Korona Foto: Fortrade

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju na svetskoj berzi (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD) ili žele da saznaju više, pripremio je besplatan vodič “Korak-po-korak: Kako trgovati”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Korak-po-korak: Kako trgovati” preuzmite ovde.

Ekonomski uticaj virusa korona ponovo je bio u centru pažnje investitora, dok optimizam po pitanju podsticajnih mera vlada i centralnih banaka raste. Manji broj novih slučajeva zaraze u državama kao što su Italija, Španija i Nemačka, kao i poboljšavanje situacije u Nju Jorku, izazvao je olakšanje među investitorima. Međutim, broj prijavljenih za pomoć nezaposlenima u SAD u prošle četiri nedelje popeo se na 22 miliona.

Berza Korona Foto: Fortrade

Tržišta će ove nedelje biti fokusirana na sezonu finansijskog izveštavanja kompanija. Netflix će rezultate poslovanja objaviti u utorak, dok će Amazon rezultate objaviti u četvrtak. Uprkos tome što će prema očekivanjima većina kompanija objaviti rezultate slabije od očekivanih, investitori se nadaju da će ove dve kompanije, koje su u najmanjoj meri pogođene pandemijom virusa korona, objaviti pozitivne rezultate. Naime, ljudi su zatvoreni u kućama i vrlo je verovatno da su u većoj meri koristili usluge platforme Netflix, kao i pogodnost kućne dostave koju nudi Amazon.

Besplatan vodič “Korak-po-korak: Kako trgovati” preuzmite ovde.

Berza Korona Foto: Fortrade

Cena sirove nafte je u slobodnom padu i opala je na najniži nivo od 1999. godine nakon što je izveštaj OPEC-a potvrdio nalaze Međunarodne agencije za energetiku prema kojima je potražnja za naftom izuzetno slaba.

Besplatan vodič “Korak-po-korak: Kako trgovati” preuzmite ovde.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>