• 0

SAD usvojile još jedan zakon kao odgovor na koronu: Savezna pomoć sada iznosi 3 biliona dolara

Oko 484 milijarde dolara ide malim preduzećima i bolnicama

  • 0
Korona virus, dolari Oko 484 milijarde dolara ide malim preduzećima i bolnicama / Foto: Shutterstock

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je predlog zakona u vrednosti od 484 milijarde dolara, namenjen pružanju pomoći malim preduzećima i bolnicama, koji su teško pogođeni pandemijom korona virusa.

To je četvrti zakon koji su SAD usvojile u odgovoru na Covid-19, a uz njegovo usvajanje, ukupna savezna pomoć porasla na oko tri biliona dolara.

Zakonski predlog usvojen je ogromnom većinom u Predstavničkom domu, koji je pod kontrolom demokrata, sa 388 glasova za i pet protiv, prenosi Rojters. Zakon bi danas trebalo da potpiše Donald Tramp.

Sredstva u četvrtom paketu američke vlade, koji je usvojen u poslednja dva meseca, omogućiće desetinama miliona Amerikanaca da dobiju ključnu pomoć, usled širenja korona virusa, koji je primorao veći deo američke ekonomije da se zatvori, navodi Glas Amerike.

Zakon, koji je prethodno odobrio Senat, uključuje 321 milijardu dolara pomoći za program zajmova za mala preduzeća, 60 milijardi dolara za odvojen program zajmova za vanredne katastrofe, takođe za mala preduzeća, kao i 75 milijardi dolara za bolnice i 25 milijardi dolara za testiranje na korona virus na nacionalnom nivou.

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>