• 0
 ≫ 

Viz Er ponovo spreman za poletanje: Od 1. maja kreću avioni iz Beča

 ≫ 

Za sada je u planu 20 destinacija

  • 0
Mađarska koronavirus Viz Er za sada ima u planu 20 destinacija / Foto: Tanjug/AP

Kako danas pišu austrijski mediji, lou kost kompanija Viz Er odlučila je da ponovo pokrene svoje letove iz Beča, i to od 1. maja. Ova vest dodatno ukazuje na činjenicu da se stvari polako vraćaju u normalu, za sve, pa i za kompaniju.

Podsetimo, oni su morali da podele oko 1.000 otkaza, kao i da smanje plate svima, uključujući top menadžment, jer se kriza zbog pandemije negativno odrazila na poslovanje.

CEO kompanije, Stefen Džouns, održao je video konferenciju za novinare u Austriji, i tom prilikom je rekao da Viz Er planira da leti na oko 20 evropskih destinacija, a među njima su i Milano i Valensija. Dodao je da intenzitet letenja za sada neće biti regularan, te da će biti nekoliko letova nedeljno.

Zbog male potražnje, Džouns očekuje još jeftinije karte i takođe se protivi "meri vezanoj za korišćenje srednjeg sedišta", baš kao i Majkl O'Leri, izvršni direktor Ryanair-a. Kaže da bi to značilo "gubitak jedne trećine njihovog obrta".

Dodaje i da će kompanija odustati od neke destinacije, ako ne dobije dozvolu za sletanje.

Video: Pre nekoliko meseci igla nije mogla da padne: Ovako izgleda svet kada avioni skoro da ne lete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>