• 0

Viz Er ponovo spreman za poletanje: Od 1. maja kreću avioni iz Beča

Za sada je u planu 20 destinacija

  • 0
Mađarska koronavirus

Viz Er za sada ima u planu 20 destinacija / Foto: Tanjug/AP

Kako danas pišu austrijski mediji, lou kost kompanija Viz Er odlučila je da ponovo pokrene svoje letove iz Beča, i to od 1. maja. Ova vest dodatno ukazuje na činjenicu da se stvari polako vraćaju u normalu, za sve, pa i za kompaniju.

Podsetimo, oni su morali da podele oko 1.000 otkaza, kao i da smanje plate svima, uključujući top menadžment, jer se kriza zbog pandemije negativno odrazila na poslovanje.

CEO kompanije, Stefen Džouns, održao je video konferenciju za novinare u Austriji, i tom prilikom je rekao da Viz Er planira da leti na oko 20 evropskih destinacija, a među njima su i Milano i Valensija. Dodao je da intenzitet letenja za sada neće biti regularan, te da će biti nekoliko letova nedeljno.

Zbog male potražnje, Džouns očekuje još jeftinije karte i takođe se protivi "meri vezanoj za korišćenje srednjeg sedišta", baš kao i Majkl O'Leri, izvršni direktor Ryanair-a. Kaže da bi to značilo "gubitak jedne trećine njihovog obrta".

Dodaje i da će kompanija odustati od neke destinacije, ako ne dobije dozvolu za sletanje.

Video: Pre nekoliko meseci igla nije mogla da padne: Ovako izgleda svet kada avioni skoro da ne lete

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke