• 7
 ≫ 

Nije dugo trajalo: Unija poslodavaca CG poziva na ukidanje neradne nedelje

 ≫ 

Iz UPCG navode da dodatnu zabrinutost izazivaju i predstojeći državni praznici u maju i julu

  • 7
Kupovina, šoping, supermarket, prodavnica, maska, vizir, rukavice, koronavirus

Iz UPCG navode da dodatnu zabrinutost izazivaju i predstojeći državni praznici u maju i julu / Foto: Tanjug/AP

Unija poslodavaca Crne Gore pozvala je na ukidanje neradne nedelje zbog teške ekonomske situacije u zemlji izazvane pandemijom.

Ponovo je pozvala Ministarstvo ekonomije da suspenduje, kako kažu, sporne odredbe člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno da stavi van snage odredbe o zabrani rada nedeljom i u dane državnih i drugih praznika privrednim subjektima u sektoru trgovine.

Navode da je od uvođenja mera, koje su predviđale zabranu rada za veliki broj privrednih subjekata, crnogorska privreda izgubila oko 30 radnih dana koji su joj doneli i gubitak u vidu izgubljenih prilika za ostvarenje prometa potrebnog za servisiranje brojnih obaveza prema zaposlenima, dobavljačima, državi.

"Oporavak privrede i normalizacija poslovanja podrazumeva pokušaj da se izgubljeno nadoknadi u meri mogućeg, te suspenzija člana zakona za UPCG svakako predstavlja jedno od mogućih rešenja, naročito u kontekstu (ukoliko je bude) kakve takve turističke sezone", ističu u UPCG.

Navode da dodatnu zabrinutost izazivaju i predstojeći državni praznici u maju i julu, koji će privrednicima iz sektora trgovine, pod uslovom da se zabrana obavljanja delatnosti prethodno ukine, doneti i nove neradne dane, a time i prateće gubitke.

Video: Od sutra ublažavanje mera, pojedini objekti se ponovo otvaraju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>