• 3

Kompanije koje prave prašak mole: Ne gutajte naše proizvode, ne slušajte Trampa

"Moramo biti jasni da nikako naše proizvode ne treba unositi u ljudsko telo (putem ubrizgavanja, gutanja ili na bilo koji drugi način)"

  • 3
gel za pranje ruku, dezinfekcioni gel, antibakterijski gel foto: pixabay.com

Kompanija koja proizvodi sredstva za čišćenje Lysol i Dettol apelovala je na kupce da ne konzumiraju njihove proizvode nakon što je američki predsednik Donald Tramp predložio naučnicima da istraže mogućnost lečenja COVID-a UV zracima ili ubrizgavanjem sredstava za dezinfekciju.

Reckitt Benckiser, britanska kompanija, upozorila je da je da su dezinfekciona sredstva opasna za ljude.

On kaže da je bio primoran da da izjavu posle "spekulacija i aktivnosti na društvenim mrežama".

- Kao globalni lider u zdravstvenim i higijenskim proizvodima, moramo biti jasni da nikako naše dezinfekcione proizvode ne treba unositi u ljudsko telo (putem ubrizgavanja, gutanja ili na bilo koji drugi način) - navodi se u saopštenju kompanije. RB navodi da proizvodi treba da se koriste samo prema nameni i u skladu sa smernicama za upotrebu.

- Imamo odgovornost da potrošačima pružimo pristup tačnim, ažurnim informacijama kako ih savetuju vodeći stručnjaci za javno zdravlje - saopštila je kompanija.

Izjava je usledila nakon komentara predsednika Trampa o upotrebi dezinfekcionih sredstava.

- Postoji li način da nešto takvo možemo uraditi ubrizgavanjem?... Bilo bi zanimljivo to proveriti - rekao je Trump. - Zvuči mi zanimljivo - dodao je.

Podsetimo, Tramp je sugerisao kako bi ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva, poput izopropilnog alkohola, u telo moglo ubiti korona virus, a predložio je i zračenje tela bolesnika UV-zracima.

Najpre su ga demonatovali lekari, koje je šokirala Trampova sugestija. Posle toga Trampovu ideju su na zub uzeli i tviteraši.

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seitan

    25. april 2020 | 06:52

    Ja svako jutro popijem čašicu etil-alkohola 70%.Izgleda šašavo,ali mene grlo više ne grebe.Malo skuplja usta I teško je za progutati,ali posle popijem još 3-4 male,obične,šljivovice (45%) i dobro se osećam.

  • Bager

    25. april 2020 | 06:15

    Hahah i kako sad objasniti da neki ovde misle da je Tramp genije i da bolje poznaje problematiku stvari koje na ocigled svih dobro funkcionisu od samih ljudi koji ih proizvode

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>