• 0
 ≫ 

Fejsbuk iskoristio kratku slavu Zuma: "Messenger Rooms" je nova platforma za video čet

 ≫ 

U jednom razgovoru može učestvovati do 50 ljudi, a aplikacija je besplatna

  • 0
Facebook - aplikacija Messenger Rooms

Nova aplikacija je stigla i mogla bi da zaseni Zum / Printskrin: Facebook

Zum (Zoom) je u trenu doživeo vrtoglavi uspeh, jer su milioni ljudi bili prinuđeni da zbog pandemije rade od kuće, odnosno komuniciraju onlajn s kolegama i partnerima.

Međutim, ubrzo su krenule priče o tome da odaje lične podatke korisnika, što mu je ugrozilo reputaciju. Fejsbuk je na neki način uspeo da "iskoristi" taj loš glas, i preokrene stvari u svoju korist: osmislio je aplikaciju za video čet pod nazivom "Messenger Rooms".

Nakon ove objave, akcije Zuma su pale za 5 odsto. Nova platforma koja zaposlenima pruža bezbedne onlajn razgovore je besplatna i može se koristiti neograničeno, a ne samo 40 minuta, što je limit na Zumu.

Korisnici Fejsbuka mogu da kreiraju grupe u video pozivu, ali za razliku od standardnog Mesindžera - može ih biti do 50, a ne osmoro.

"Messenger Rooms" je dostupan od danas u nekim regionima sveta, a vremenom će se širiti, mada se još ne zna tačno kada, gde, kako.

Takođe, kao i Zum koji je osmislio specijalne pozadine, Fejsbuk se trudio da bude inovativan: nudiće opciju da korisnici "stavljaju smešne maske" na svoja lica.

Bitno je napomenuti da će oni koji kreiraju poziv, moći da pozovu i one koji ne koriste Fejsbuk platforme.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>