• 0
 ≫ 

Korona diktira tempo: Auto-put Bar-Boljare "na čekanju"

 ≫ 

Iz Kine u Crnu Goru treba da dođe oko 480 radnika kada se granice otvore

  • 0
Građevinac, merdevine, gradnja, radnik na građevini Čeka se povratak 480 radnika iz Kine / Foto: Shutterstock

Pandemija korina virusa otežala je izvođenje radova na izgradnji auto-puta Bar-Boljare, koji se odvijaju smanjenim intenzitetom.

Odgovarajući na pitanje CdM da li će kasniti planirani završetak radova, u Ministarstvu saobraćaja Crne Gore rekli su da brojne otežavajuće okolnosti mogu uticati na krajnji rok realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u državi.

Navedeno je da je, s obzirom na otežano funkcionisanje, otežano i snabdevanje materijalom i opremom, a tu je i nedostatak radne snage. Za očekivati je da dinamika izvođenja radova u ovoj godini bude znatno slabija od planirane.

Rok za završetak prve deonice auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar. Ali, okolnosti su se promenile zbog pandemije korona virusa, granice su zatvorene.

Zbog toga povratak na gradilište čeka oko 480 kineskih radnika, koji usled ograničenja u transportu uzrokovanih situacijom sa korona virusom, nisu u mogućnosti da dođu u Crnu Goru.

Video: Crvkut ptica i prazne beogradske ulice: I ovog vikenda na snazi je policijski čas

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>