• 2

MUP: Pune plate za one koji odsustvuju s posla zbog korone

Ova odluka je predviđena Aneksom Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, koji je usvojen na sednici Vlade Srbije

  • 2
Novac dinari Foto ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji privremeno odsustvuju sa posla usled zaraženosti korona virusom ili zbog naloženih mera izolacije ili samoizolacije - primiće punu platu za taj period i važiće im sve beneficije koje imaju, saopštio je MUP.

Kako se objašnjava u saopštenju, to je predviđeno Aneksom Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, koji je usvojen na sednici Vlade Srbije, a koji će narednih dana biti i zvanično potpisan za šta je ovlašćen potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je ovo jedan od načina kojim pokazuje da brine o svojim zaposlenima, koji zbog korona virusa moraju da ostanu kod kuće.

Video: Kako će se finansirati Program mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molim

    25. april 2020 | 15:32

    Da li bi se ovo ikada desilo da je kojim slučajem opozicija na vlasti, da ne govorimo o prethodnim vlastodrscima? Ma, Aleksandre, zivio I ti i Srbija!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>