• 13
 ≫ 

Javio se Predrag, kamiondžija iz Amerike: Objasnio je šta je promenio korona virus

 ≫ 

Kako kaže, gorivo je jako jeftino

  • 13
Kamiondžija u Americi

Predrag, desno, javio su u programu uživo; Printskrin: RTS jutarnji program

Oblast transporta širom sveta je izuzeta od restrikacija, ali kamiondžije kažu da nije lako. Predrag Stanković, rodom iz Ćićevca, dve decenije vozi veliki kamion sa kraja na kraj Amerike. On se trenutno nalazi u gradu Mekalenu, na jugu Teksasa.

- Na granici sam sa Meksikom, bio je jedan istovar, sad je hladnjača morala da se pere iznutra, čekamo da se osuši, pa ćemo da tovarimo avokado nazad za mesto nedaleko od Čikaga - ispričao je on.

Kako kaže, gorivo je jako jeftino.

- Smanjene su i cene transportnih usluga, gorivo je jeftino, dizel je oko 2,45 za galon (4 litra). Moramo da nosimo maske, u pojedinim mestima nema prilaza na prijemnim odeljenima, ostaviš papire u prikolici, oni pokupe, potpišu, nema kontakta - ispričao je on za RTS.

Koliko je ovaj sektor pogođen restriktivnim merama u Americi, svedoče i zaposleni u Srbiji, koji rade logistiku za velike američke firme.

- Moj posao je da pronađem adekvatnu turu za vozača u Americi. Sad to ne postoji. U normalnim uslovima, telefon mi stalno zvoni, a sad imam jedan poziv u smeni. Ponude za kamionsku rutu su toliko niske da se vozačima ne isplati da voze. Uglavnom kamioni miruju i čekaju neko bolje vreme - ispričala je jedna radnica američke firme za Telegraf.rs.

Vozite li kamion, jeste li prinuđeni da "živite" u njemu? Pišite nam svoja iskustva na redakcija@telegraf.rs

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BosnaE

    26. april 2020 | 09:32

    Ja i kolega,vec 2 mjeseca zivimo u kabini,kuci ne mozemo,da nas ne bi stavljali u karantin-logor. Ova situacija ide gazdama na ruku,nema regule,nema normalnih pauza,polomi nas,ali bolje i to nego karantin. Pozderav iz Verone od dvojice kolega, Srbina i Bosnjaka,koji osma godina dijele kabinu u dobru i zlu.

  • Kalifornija

    26. april 2020 | 09:51

    Dve porodice planiraju da se hitno vrate iz Kalifornije za Srbiju. Zna li neko kako? Prodali smo kuce ovde trenutno smo u hotelu i cekamo prvi let.

  • mile

    26. april 2020 | 10:45

    Jeste Pala cena Prevoza ali i goriva kolega kaže $2.45 za galon ima i za $1.40-$2.55 za dizel sto malo ublažava celu situaciju ali opet je bolje nego da se sedi kuci biće to sve ok ...narod jedva čeka ja vozim kroz celu Ameiriku i pričam sa ljudima svi jedva čekaju da se ova gungula završi tako da buce buuuuum

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>