• 0

Mnogim kompanijama u Srbiji isporuka donacija postala prioritet

"Takve dostave će uvek imati prednost u odnosu na uobičajene komercijalne isporuke"

  • 0
donacija, osiguranje Foto: Pixabay

Stotine kompanija iz cele zemlje, od najvećih do najmanjih, proteklih nedelja su se snažno angažovale kroz široku mrežu Privredne komore Srbije da, u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima, prikupe i pošalju značajnu pomoć gde je najpotrebnija.

Lista društveno odgovornih privrednih društava i primera velike solidarnosti privrede u trenucima izazova za zemlju, iz dana u dan sve je duža, ističu iz PKS.

Tome, kažu, svedoče novi primeri kompanija koje svakodnevno upućuju pomoć bolnicama, ugroženima, ustanovama, ranjivim grupama. Mnoge od njih su donatorske isporuke postavile kao prioritet u odnosu na svoje redovne isporuke.

Ta aktivnost dolazi kao prirodan deo društvene odgovornosti kompanije, kaže Vojin Ðorđević, predsednik privrednog društva "Vodavoda Mionica“, koja je preko Odeljenja za centralne nabavke Vlade Srbije poklonila 5,5 miliona dinara, a istovremeno tokom trajanja epidemije u kontinuitetu dostavlja i flaširanu vodu bolnicama i svuda gde je potrebna.

Takve dostave će, dodaje, uvek imati prednost u odnosu na uobičajene komercijalne isporuke.

- Smatram da ne treba posebno isticati naše donacije jer je sve učinjeno iz jednostavne želje zaposlenih i uprave da se društvu pomogne kad je teško - navodi Ðorđević.

Među brojnim kompanijama koje kontinuirano pružaju pomoć je i "Grupa Mattoni 1873“, koja putem novog društva u vlasništvu"Knjaz Miloš“ svakodnevno snabdeva mineralnom vodom svih osam specijalizovanih COVID-19 bolnica.

Takođe i kompanija "Nectar“ koja je ovih dana poklonila preko 37.000 pakovanja sokova, ledenih čajeva i vode Heba privremenih bolnicama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Do sada je u akcijama srpske privrede za pomoć zemlji u borbi sa virusom COVID-19 nabavljena i isporučena izuzetno velika količina respiratora, testova, paketa humanitarne pomoći za ugrožene socijalne grupe, lanč paketa policiji, prehrambenih proizvoda, medicinskih i dezinfekcionih sredstava i druge opreme, tehničkih sredstava i novčanih iznosa za kupovinu neophodnog materijala, ističu iz PKS.

Video: Donacije za privremene bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>