• 5

Ljajić objasnio 2 važne opcije: Da li će agencije vraćati pare za putovanja koja ste uplatili

Postoje dve opcije

  • 5
Sajam turizma 2020

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Trenutno ima oko 480.000 uplaćenih aranžmana, verovatno ih je i više, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić.

Kako je najavio, pripremljena je uredba kojom bi trebalo da se reši pitanje uplaćenih aranžmana. Ideja je da u narednih godinu i po dana, do 31.12.2021.godine, oni koji su uplatili aranžmane mogu da ih preko agencije iskoriste, odnosno da dobiju vrednosne vaučere.

- Tražimo rešenje, ne izmišljamo toplu vodu, gledamo kako druge zemlje rešavaju problem. Ideja jeste da u narednih godinu i po dana oni koji su uplatili aranžmane mogu da ih iskoriste putem vrednosnih vaučera, a oni koji ne žele, da im agencije vrate novac, "na odloženo", najkasnije do 31. 12.  - rekao je on gostujući na TV Prva.

On dodaje da bi najbolje rešenje bilo da se novac odmah vrati, ali je problem što je veliki deo novca već iskorišćen ili uplaćen stranim partnerima, avio-kompanijama i hotelima, a oni takođe nemaju odake da vrate novac našim agencijama.

- Ovo je iznuđeno rešenje, jer naprosto teško da sada ima dobrog rešenja - rekao je Ljajić.

On je dodao da agencije mogu umesto aranžmana u inostranstvu da ponude u zamenu aranžman u Srbiji.

Ljajić je istakao da su vaučeri vrsta ustupka, pravno rešenje koje pomaže agencijama da ne bankrotiraju.

Podsetimo, ranije je direktor Jute objasnio za naš portal šta podrazumevaju vrednosni vaučeri. 

Video: Ovaj grad dobija modernu plažu: Ovako će izgledati magična oaza pored Morave

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikia

    Velika prevara YUTE i ministra! Agencije su vec podigle cene,naredne godine još,pa ce vauceri biti bezvredni a novac nekoliko stotina hiljada turista ostace njima! Ovce za šišanje smo mi! Zašto ministar,ako je hteo da bude pravedan,nije tražio da se ove ili nsredne godine ide na odmor po ugovoru koji je zakljucen između agencije i kupca?!

  • Kiza

    Ja im nisam platio vaucerom tako da ne zelim ni da mi vracaju vaucerom i budite ubedjeni da ce svi koji budu hteli novac to i dobiti,ako ne regularno onda preko suda. Sve lepo pise u ugovoru i uslovima putovanja, koji su nam oni dali a mi morali da potpisemo

  • Brzoo

    Pare nazad ma kakvi vaučeri

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke