• 1

Danas je Svetski dan pilota: "Hvala vam što ste uz svoju zemlju kad je najteže"

Piloti i pilotkinje takođe su heroji ovog vremena

  • 1
pilot foto: pixabay.com

Danas se obeležava dan pilota, a u Srbiji i svetu, oni ga dočekuju sa prizemljenim letelicama koje je spustio korona virus.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, čestitala je svim pilotima i pilotkinjama Svetski dan pilota, koji se obeležava 26. aprila.

Mihajlovićeva je rekla da su piloti i pilotkinje takođe heroji ovog vremena i posebno istakla njihovu značajnu ulogu i doprinos koji su dali u vreme pandemije virusa COVID-19.

- U prvim redovima borbe protiv pandemije korona virusa poseban je doprinos svih pilota sveta. Veliku zahvalnost i čestitke upućujem hrabrim pilotima i pilotkinjama “Er Srbije”, koji su u izuzetno složenim uslovima i otežanim okolnostima mnoge dane i noći proveli na dugim linijama dovozeći preko potrebnu medicinsku pomoć i na taj način bili glavna podrška zdravstvenim radnicima u borbi za živote i zdravlje ljudi - istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade podsetila je i da su piloti imali značajnu ulogu u brojnim humanitarnim letovima, kojima je više od 13.000 naših građana i građanki vraćeno u Srbiju od uvođenja vanrednog stanja do danas.

- U izazovnim i teškim vremenima, kao što je ovo vreme globalne pandemije korona virusa, važno je da pokažemo solidarnost, odgovornost i brigu jednih za druge. Piloti i pilotkinje naše nacionalne avio-kompanije primer su za to i hvala im što su u svakom trenutku bili i jesu na visini zadatka, boreći se za dobro svoje zemlje - dodala je Mihajlovićeva.

Video: Stigla nova medicinska oprema: Najveći avion nacionalne aviokompanije vratio se iz Kine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    26. april 2020 | 14:21

    Пилот и српски херој МИЛЕНКО ПАВЛОВИЋ-деца неће да гину!Слава му и хвала!Имао се рашта и родити

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>