• 0

Uvodi se zakonsko pravo na rad od kuće? Kancelarija za mnoga zanimanja više nije neophodna

"Sada vidimo koliko poslova može da se obavlja van kancelarije"

  • 0
Kućne kancelarije, rad od kuće, laptop Foto: Shutterstock

Nemački ministar za rad Hubertus Hajl izjavio je da namerava da predloži uvođenje zakonskog prava na rad od kuće u slučajevima u kojima je to izvodljivo, čime bi to postalo moguće i pošto pandemija korona virusa postane prošlost.

U izjavi za list "Bild am zontag", on je rekao da takav zakon želi da predloži na jesen, i da je, prema prvim procenama, tokom pandemije procenat ljudi koji rade od kuće porastao sa 12 na 25 odsto, pa je na taj način sada radno angažovano ukupno oko osam miliona ljudi.

- Svi koji to žele a posao im to dozvoljava, trebalo bi da budu u mogućnosti da rade iz kućne kancelarije, čak i kada se pandemija korona virusa okonča. Za vreme pandemije, saznajemo koliko posla se u današnje vreme može obaviti od kuće - rekao je Hajl.

Kako podseća AP, Hajlova Socijaldemokratska partija, manjinski partner u vladajućoj koaliciji koju predvodi kancelarka Angela Merkel, još u decembru je pozvala na uvođenje prava na rad od kuće.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>