• 3

Privrednici šalju neuredne zahteve, dodeljena 64 kredita za likvidnost

Podnesite uredne zahteve

  • 3
kredit Foto: Pixabay

U prvoj nedelji Fond za razvoj odobrio je 64 kredita u ukupnoj vrednosti od skoro milijardu dinara privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom korona virusa, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

U izjavi za RTS on je rekao da očekuje da će broj kredita u sledećoj nedelji biti udvostručen, jer je stiglo mnogo zahteva i podsetio da je ukupno za ove namene opredeljeno 24 milijarde dinara.

On je apelovao na privrednike da podnose uredne zahteve za ove kredite kako bi što pre došli do sredstava.

Stevanović je rekao da 60 procenata zahteva stiže nepotpuno što otežava proceš odobravanja kredita.

Administracija i procedura za dobijanje ovih kredita svedene su na minimum podsetio je Stevanović i dodao da će opredeljena sredstva biti potrošena do 20. decembra.

Video: Kome se i kako deli cifra od 608,3 milijarde dinara?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    26. april 2020 | 19:55

    kako stoje stvari pola privrednika nece dobiti novac,drzava cu uvek naci neki izgovor kao i ovaj samo da ne isplati novac.

  • Caki

    26. april 2020 | 23:18

    Procedure izuzetno komplikova a i traži se masa dokumenata i podataka

  • Ivan Jovanovic

    27. april 2020 | 03:08

    Kako ne kapirate.Ima mnogo privatnika.Postoji jedna iskusno pametna zackoljica...kao poslednji uslov treba naci jemca,dali kao fizicko lice ili pravno ne bitno je.....e kad ga nadjete dobili ste premiju....idemo dalje, taj jemac ne sme da bude kreditno opterecen vise od 50% primanja....ako i to prodjete dobijate super premiju....e sad dalje, jemac mora da je prijavljen za stalno,znaci na neodreceno vreme,ako to nadjete vasa premija se duplira, i na kraju da imate toliko srece da ispunite sve gore navedete uslove, postoji jos jedan korak a to je da osoba zeli da vam bude jemac:) e tu ste ubili dzek pot.......razmislite,ako ima lupicu pola miliona privatnika, koliko njih u danasnje vreme moze da nadje jemca od poverenja koji nije kreditno ugrozen,sta mislite....u vrh glave 50.000, a to je 10% od reg. privrednika

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>