≫ 

Mnogima u Srbiji veći računi: 7.000 dinara da dam za struju?! Šta se dešava?

 ≫ 

Koliki je vama račun za struju?

Struja, račun Foto: Pixabay, Telegraf.rs

Pojedini Beograđani, ali i Pančevci požalili su se našoj redakciji da su im nešto veći računi za struju koje su dobili prethodnih dana. Možda je logično ako znamo da je na snazi vanredno stanje, te kod kuće provodimo znatno više vremena nego inače.

Đaci ne idu u školu, penzioneri ne izlaze gotovo uopšte, dok mnogi rade od kuće, a posle završetka radnog vremena ostaju u svojim domovima jer tada počinje policijski čas.

Ipak, naši sugrađani kažu da i pored toga, izgleda kao da je neko "odokativno" pisao iznose potrošnje. 

- 7.000 dinara za stan od 40 kvadrata je neverovatno! U jeku zime, kad upalim keramičku ploču za grejanje stigne maksimalno 4.800 dinara - kaže naša sagovornica J. M. koja živi u Zemunu.

Dodaje, da su njene komšije zabeležile sličnu situaciju. Čak su i upoređivali račune. Dodatno, ne žale se samo Beograđani, već i Pančevci i stanovnici još nekih gradova u Srbiji.

Struja, račun Foto: Telegraf.rs

Iz JP "Elektroprivreda Srbije" potvrđuju da je potrošnja struje sada veća i za više od 20 odsto nego u uobičajenim okolnostima, pogotovo ako se uporedi sa istim periodom prošle godine.

- Prosečna potrošnja električne energije u kategoriji domaćinstava za mart mesec je bila 386 kilovat-sata, što je za 20 više nego prošle godine - rekli su ranije za Blic iz ovog preduzeća i dodali da "podaci ukazuju na to da je smanjena potrošnja za grejanje, ali da je povećana u svim ostalim vidovima potrošnje u domaćinstvima".

Osim toga, iz EPS-a kažu i da je pored uvećanja ukupne potrošnje u domaćinstvima, najveće povećanje u višoj, odnosno skupljoj tarifi.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale sa salajke

    28. april 2020 | 11:14

    Mora da se plati struja kosovskim Srbima, al' neki dan je pisalo da se ED Kosova otkačilo sa EPS-a i pripojilo ED Albanije, videćemo šta će biti. Skoro 20 godina ih nosimo na grbači iz čisto političkih razloga, valjda je sad dosta. Mogao bi EPS da objavi i po regionima u Srbiji koliki je gde procenat naplate, videli bi da opet Vojvođanin plaća.

  • Dragan

    28. april 2020 | 11:21

    1.marta Utrošeno 170 KW, račun 1999,45 dinara. 1.aprila 2020 utrošak nije čitan, utrošeno 0 KW a stigao račun na 791,14 dinara. Troškovi koji ne zavise od potrošnje električne energije 348,06 i trošak garantovanog snabdevača 137,93 sabrano 485,99 a onda +20% PDV. Zašto? Da li treba tako da obračunavaju i u pekari za kupljeni hleb: 30 din vekna hleba + troškovi snabdevača 17 dinara + 20% PDV. Ili kad ne kupim hleb hleb 0 vekni 0 dinara, a troškovi snabdevača 17 dinara + 20% PDV?

  • Bat

    28. april 2020 | 10:55

    Pa dragi gradjani, mora se odnekud vratiti novac koji država daje kao "pomoć" gradjanima i firmama.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>