• 0

Dan bezbednosti i zdravlja na radu, ministar apeluje: Poslodavci da obezbede zaštitu

  • 0
radnik, alat Foto: Pixabay

Poslodavci i zaposleni svakog dana, a pogotovo u vreme epidemije izazvane virusom SARS-CoV-2 , treba da vode računa obezbeđivanju zaštite života i zdravlja zaposlenih u procesu rada, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Međunarodna organizacija rada je ustanovila je 28. april kao Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu, koji je posvećen sećanju na sve smrtno stradale radnike i promociji bezbednosti i zdravlja na radu.

Ministar Ðorđević je istakao da bezbednost i zdravlje na radu predstavljaju procedure i pravila koja pospešuju poslovanje, doprinose povećanju produktivnosti i unapređuju kulturu rada kod zaposlenih, navodi se u saopštenju Ministarstva.

- Osnovna obaveza poslodavaca je da spreče rizike kojima su zaposleni izloženi, uvođenjem mera bezbednosti i zdravlja na radu, koje uključuju bezbedne metode rada i opremu za rad, odgovarajuća sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu i informacije, obrazovanje i obuku zaposlenih - izjavio je on.

Ministar je posebno apelovao na sve poslodavce da primenjuju sve propisane mere Vlade Srbije i time zaštite svoje zaposlene od zaraze virusom COVID-19.

Video: Za vreme vanrednog stanja rad od kuće plaćen u istom iznosu kao i kada se radi u firmi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>