• 0

Dan posle: Već sada nije kao u februaru i što pre to menadžeri i zaposleni shvate, biće bolje za sve

"Menadžeri imaju sada vrlo važnu ulogu, ako mogu reći i ključnu za očuvanje kompanija"

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo. Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telergaf.rs

Pitali smo Jelenu Bulatović, izvršnu direktorku Srpske Asocijacije menadžera, kuda i kako posle korone?

Jelena Bulatović, SAM

Foto: Nebojša Babić

- Dan posle je već tu. Već sada nije isto kao krajem februara i što pre to menadžeri i zaposleni shvate, to će biti bolje za sve nas. Na drugačiji način komuniciramo, planiramo na dnevnom nivou, fleksibilniji smo u našem poslovanju. Sve što smo mogli da digitalizujemo i stavimo online, urađeno je i ovde nas je kriza „gurnula“ da u to uđemo. Ono što je vrlo važno je što su se naši kupci i klijenti promenili. Bitna im je zdravstvena sigurnost i čistoća više nego pre – to je nešto o čemu treba da misle svi koji su u HoReCa industriji, prodavnicama hrane, ali i svi drugi.

Takođe, ne verujem da će se tako lako odlučivati za impulsivne kupovine, više će se vrednovati empatija kompanija prema ljudima i briga o okolini neke druge stvari. Moramo već sada planiramo kako ćemo prilagoditi svoje poslovanje i gde možemo da poentiramo. Na kraju, moramo sada kako zemlja da iskoristimo ono u čemu smo dobri: kreativnost i inovativnost naših ljudi i da to multiplikujemo.

A o čemu to menadžeri kompanija koje posluju u Srbiji razmišljaju ovih dana, čitajte u posebnom tekstu OVDE.

Video: Šta poslodavci da rade sada kada se radnici vraćaju na posao

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>