• 0

Radi se u punom kapacitetu: "Građevina je bitan faktor za ekonomski oporavak zemlje"

- Svima je stalo da rade, jer građevinarstvo i saobraćaj podižu BDP zemlje - istakla je ministarka Zorana Mihajlović

  • 0
Građevinari, Građevinski radnici, zidari, gradilište Građevina je jedan od ključnih segmenata za oporavak naše zemlje / Foto: Shutterstock

Građevinarstvo nije stalo u vreme epidemije i to će nam mnogo pomoći u ekonomskom oporavku zemlje, jer pandemija korona virus nije samo zdravstvena već i ekonomska kriza - izjavila je jutros potpredsednica vlade i ministarka građevine, Zorana Mihajlović.

Kako kaže, gradilišta u Srbiji rade u punom kapacitetu.

Gostujući na RTS, Mihajlović je rekla i da je Ministarstvo dalo preporuke svima koji su u mogućnosti i imaju zaštitnu opremu da rade, te da nisu zaustavljeni kako veliki infrastrukturni projekti, tako ni manje rehabilitacije puteva.

- Svima je stalo da rade, jer građevinarstvo i saobraćaj podižu BDP zemlje. Radi se na velikim projektima, kao što su Moravski koridor, izgradnja auto-puta od Preljine do Požege, od Sremske Rače do Kuzmina ili obilaznice oko Beograda, koju sam pre nekoliko dana obišla sa ambasadorkom Kine - kaže ona.

- Isto tako, rade se i rehabilitacije puteva, a jedna od njih je i deonica od Batrovaca do Kuzmina, koju smo u vreme ove krize završili - dodala je ministarka građevine. Dalje je podsetila da se radovi izvode i na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Video: Vučić obišao radove na brzoj pruzi Beograd - Budimpešta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>