• 1

Pritisak na Evropsku komisiju: 12 zemalja insistira da se putnicima ukine povraćaj para za letove

Putnici ljuti, dok avio-kompanije brane svoje interese. Šta će biti na kraju?

  • 1
Avion Putnici ljuti, avio-kompanije brane svoje interese / Foto: Pexels

Kako prenose grčki mediji, 12 zemalja, uključujući Grčku, traži od Evropske komisije da obustavi nadoknadu za letove otkazane zbog pandemije.

One će danas kontaktirati Brisel radi dogovora o privremenom suspendovanju evropskog zakona koji nalaže povraćaj novca za otkazane letove, jer avio-kompanije trpe velike posledice krize.

Francuska i Holandija se prve zalažu za ovu izmenu zakona koja će, kako se očekuje, biti predstavljena tokom video konferencije ministara saobraćaja. Njih u ovom poduhvatu podržavaju i Belgija, Bugarska, Kipar, Češka, Grčka, Irska, Letonija, Malta, Poljska i Portugal.

Predlog, za koji se očekuje da izazove reakcije, dolazi nakon ljutite reakcije putnika kojima su umesto para, ponuđeni kuponi za letove, kao kompenzacija.

Ove evropske zemlje pozivaju Evropsku komisiju da izmeni propise o pravima putnika, kako bi avio industrija uspela da "preživi" trenutnu i nadolazeću krizu, nastalu usled pandemije korona virusa.

Video: Tiodorović o putovanjima u narednom periodu: Bukirajte Zlatibor, ne morate baš Grčku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago 1

    29. april 2020 | 22:15

    Nisu kompanije krive al nije ni narod koji je platio . Stim ako nisu prevozili putnike, avioni bili na pisti, drzava im pomaze u troskovima . Treba da vrate pare. Al oni gledaju koliko su trebali zaraditi a nisu pa su zato u minusu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>