≫ 

Predsednik Srbije otkrio koliko će vas koštati poziv za 100 evra od države

 ≫ 

"Šta da kažemo ljudima kojima smo dozvolili da otvore restorane i kafiće u ponedeljak?"

GODFRI VUČIĆ SASTANAK GODFRI I VUČIĆ Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

Imali smo u prvom kvartalu plus pet odsto rast BDP, a ne minus pet odsto, što je verovatno najveći rast u Evropi ili među prva dva u Evropi. Naše javne finansije su spremne. Bićemo u celoj Evropi među tri najbolje zemlje po stopi rasta, možda čak i prvi. Ne stidim se to da kažem, borićemo se da budemo prvi - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Ništa više u svetu neće biti isto, ljudi moraju da shvate da se sve promenilo, ali ono što je suština jeste da je Srbija toliko spremna, da ćete se iznenaditi, naveo je.

Vučić je istakao da bismo imali rast BDP 6,2 odsto u prvom kvartalu da nije bilo epidemije.

- Dizali smo se kao raketa i onda je došla korona i u toj koroni sve što smo radili ranije kao ozbiljni ljudi. Stizaćemo mi njih, naš rast neće ispod -1 odsto, naše analize su tačne, procene za region idu niže od onog što je procenio MMF - rekao je Vučić.

- Za nas će biti problem april i maj, ali posle toga idemo punim plućima, već mnogo imamo investitora zainteresovanih. Moraće da bude brže otvaranje granica - rekao je on.

Ni dinara za poziv za 100 evra

Na pitanje kako se država odlučila za 100 evra kaže:

- Da smo rekli 99 pitali biste zašto 99 evra. Ovaj iznos je značajan za siromašne, za poljoprivrednike  - rekao je Vučić.

On je istakao da se država dogovorila sa Telekom Srbija da da poziv za prijavu za 100 evra od države neće koštati ništa.

- Ni dinara, ništa neće koštati da pozovete i prijavite se za pomoć od 100 evra - rekao je Vučić i istakao da se on lično neće prijaviti za tu vrstu pomoći.

- Ja bih tih 100 evra verovatno potrošio na neke domaće gluposti i drangulije - rekao je on i dodao da je bolje da taj novac bude upotrebljen, na primer, za gradnju puteva.

On je, takođe, još jednom pozvao građane Srbije da odmore provedu u zemlji.

Dodatno, oni koji otvaraju restorane i kafiće imaće načina da sve to pripreme za vikend, dodao je on

On je, naime, rekao da će se izaći sa predlogom, da počne zabrana kretanja od 18 časova sutra i da traje do subote u 5 ujutru.

Vučić je, gostujući na RTS, rekao da u našim prodavnicama ničeg nije nedostajalo. Da nije bilo tuče za hranu, i da se Srbija trudila da dosta toga proizvede sama.

Video: Vučić na sastanku sa kriznim štabovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado2979

    29. april 2020 | 23:37

    Država sve čini kako bi pomogla građanima i privredi!

  • Dule

    29. april 2020 | 21:39

    Za sve one koji su pricali da narod treba da zove za svoj novac i da jos plati poziv, evo informacije, poziv je besplatan, a za prijavu je potrebno 35 sekundi, tako da niko narodu nece uzimati pare.

  • нн

    29. april 2020 | 21:29

    Sve pohvale za vlast koja je sve dobro organizovala, koja je uprkos koroni odrzala ekonomsku stailnost, pune rafove prodavnica, koja ce minimalce uplatiti i koja ce svakome kome je potrebno dati po sto eura.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>