• 0
 ≫ 

Kurc spremio tri mere: Austrija mora da ima sopstvenu proizvodnju

 ≫ 

Vlada je preporučila da se rad od kuće, svuda gde je to moguće, nastavi, jer to umanjuje rizik od infekcije u kancelarijama

  • 0
Ischgl, Austrija, skijaliste

Foto: Sshutterstock

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i vicekancelar Verner Kogler najavili su novi paket podsticaja za privredu.

Oni su, na konferenciji za štampu, istakli da pored 38 milijardi evra brze pomoći protiv krize nastale zbog pandemije korona virusa, žele da pokrenu srednjoročne mere protiv preteće recesije.

Najavili su investicije države u infrastrukturu, ekološko i termičko saniranje, čime bi se podstakla privreda i stvorila radna mesta.

Kurc je naglasio da vlada svojim novim merama ima tri konkretna cilja, a to su rasterećenje poreza zaposlene, rasterećenje privrede kako bi se zadržala, odnosno stvorila radna mesta, te investicije u zaštitu klime, digitalizaciju i regionalizaciju.

Detalji će biti tek izrađeni i uskoro, kako su kazali, predstavljeni. Vlada je preporučila da se rad od kuće, svuda gde je to moguće, nastavi, jer to umanjuje rizik od infekcije u kancelarijama.

Kogler je istakao da je regionalizacija težište i da, kada Evropa želi da zadrži, odnosno izgradi sopstvenu proizvodnju, Austrija mora u tome učestvovati.

U međunarodnom poređenju, ukazao je, je austrijska poljoprivreda odlično postavljena, te je kazao da bi mogli biti favorizovani regionalni proizvodi.

Video: Molitva u austrijskom selu koji ima strahovito ime: Sveta Korono, moli Boga za nas

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari