• 21

Policijski čas traje do subote u 5, ali evo gde, kada i u koje prodavnice možete za vikend

Prvi maj neradni dan, a i biće policijski čas

  • 21
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Krizni štab za borbu protiv korona virusa usvojio je danas predlog Vlade Srbije da policijski čas počne danas u 18 sati i da traje do subote, 2. maja do u 5 ujutro.

U tom periodu građani stariji od 65 godina će moći dva puta da izlaze napolje po sat vremena.

Dodatno, i trgovci su rešili da otvore svoje prodavnice u to vreme tako da ćete imati priliku da obavite kupovinu i u narednim danima. 

Univerexport radi i u subotu i nedelju

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) će, usled novih mera i odluka, tokom predstojećeg vikenda raditi i u subotu i nedelju sa potrošačima.

150 radnji će raditi od 7 do 17 časova, sem prodavnice u Petrovaradinu koja će tokom ova dva dana biti otvorena od 7 do 14 časova.

Petak, 1.maj je za sve maloprodajne objekte je neredni dan.

Maxi, Tempo...

Sve Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice biće otvorene za kupce u subotu 2. maja i nedelju 3. maja  u terminu od 8 do 17 časova.

U petak 1. maja prodavnice neće raditi.

Takođe, i objekti Merkator, Roda i Idea radiće oba dana vikenda.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o merama ograničenja kretanja, IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi širom Srbije, u petak 1. maja neće raditi, dok će u subotu i nedelju, 2. i 3. maja, raditi u periodu od 7 do 17 časova.

IDEA online prodavnice u Beogradu i Novom Sadu rade svakog radnog dana od 9 do 21, a vikendom od 9 do 15 časova.

- Kako bismo izašli u susret i pomogli vam da i tokom zabrane kretanja kupite sve što vam je potrebno, odlučili smo da vam ponudimo još jednu uslugu. U saradnji sa Glovom pokrećemo uslugu koja vam omogućava da dobijete namirnice na kućnu adresu. Sve što je potrebno jeste da preuzmete Glovo aplikaciju, odaberete IDEA super, IDEA organic ili Mercator prodavnicu na aplikaciji, poručite željene namirnice i Glovo će vam dostaviti porudžbinu u najkraćem roku - kažu u Idei.

DIS

U petak, 01.05.2020. DIS marketi neće raditi, dok će u subotu, nedelju i ponedeljak radno vreme biti od 07 do 17 časova.

dm

Dm drogerije neće raditi u petak, 1. maja 2020. godine, dok će u subotu i nedelju većina drogerija biti otvorena u periodu od 8 do 17 časova.

Lidl

Tokom prvomajskih praznika, u petak, subotu i nedelju (1 - 3. maj) Lidl prodavnice neće raditi.

- U ovoj vanrednoj situaciji naši zaposleni su bili tu za svoje sugrađane, i iz dana u dan se prilagođavali promenama i potrebama za snadbevanjem, dajući uvek više i obezbeđujući prijatnu kupovinu. Tim povodom, želimo da omogućimo svim našim zaposlenima da se u znak proslave Međunarodnog praznika rada, zasluženo odmore tokom tri spojena neradna dana. Verujemo da su se naši potrošači već snabdeli za potrebe vikenda, a Lidl prodavnice biće opet otvorene od ponedeljka, u 07 do 17h - navode.

Promet u trgovinama na malo u martu veći za 4,6 odsto

Promet robe u trgovini na malo u Srbiji u martu 2020. veći je u tekućim cenama za 4,6 odsto u odnosu na mart 2019. godine, a u stalnim cenama za 4,4 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Ukoliko se uporede prva tri meseca 2020. godine sa istim periodom 2019. godine, promet robe u trgovini na malo veći je u tekućim cenama za 10,6 odsto, a u stalnim cenama za 9,3 odsto.

Indeksi prometa objavljeni u saopštenju Republičkog zavoda za statitisku odnose se na promet svih poslovnih subjekata, odnosno pravnih lica i preduzetnika, u trgovini na malo.

Video: Vlada Srbije: Policijski čas od danas u 18 do subote u 5 ujutru

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    Jedva docekali da rade subotom i nedeljom.Prodaja bila 5 puta jaca nego u decembru a plata im ista.A jesu gazde proklete.

  • Superhik

    Jos jedan primer da je bolje raditi kod nemačkog poslodavca nego kod srpskog nezasitog novobogataša...

  • Stidi se

    Stidi se Srbjo što marketi rade

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke