• 38
 ≫ 

EPS doneo novu odluku: Svi građani imaju pravo na popust od 5 odsto, ako ispoštuju ovaj rok

 ≫ 

Poznat datum do kojeg možete ostvariti popust

  • 38

Vršilac dužnosti direktora JP EPS, Milorad Grčić, izjavio je danas da će svi građani Srbije imati mogućnost da račune za struju za mart, april i maj plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate, ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna.

- Mi smo na početku križe obećali da penzioneri neće plaćati kamatu i da će imati popust od pet odsto, koji su imali ako plate račun do 28. u mesecu. Naša konačna odluka u EPS-u je da će svi građani, ne samo penzioneri, imati mogućnost da tri računa, za mart, april i maj - plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate. Ovo sve važi ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna - rekao je Grčić.

Dalje je dodao da je to "pokazatalj koliko država misli o građanima Srbije", i zahvalio se građanima što redovno plaćaju račune za električnu energiju.

Kako kaže, pocenat građana koji su plaćali račune u prethodnom periodu veoma je visok, i to pokazuje da su potrošači svesni da Elektroprivreda funkcioniše na vrlo složen način, i da je plaćanje računa neophodno da bi se proces prozvodnje i distribucije električne energije nastavio.

On je istakao i da je najteži period, što se tiče rizika za proizvodnju prošao, jer kako kaže, ako nema struje, problem su i bolnica, dom zdravlja, onlajn nastava.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    1. maj 2020 | 15:32

    Sramota sta se radi tamo u Srbiji i kako pljackaju narod Smanjuju 5 % i to samo na par meseci ograniceno Mi ovde u Australiji imamo vise provajdera koji isporucuju elektricnu energiju i postoji konkurencija medju njima da privucu sto veci broj potrosaca tako da daju puno vece popuste Ja placam 35 % posto manje od racuna koji mi dodje ako platim racun pre zadnjeg roka / datuma i to za celo vreme dok god sam sa istim provajderom / isporuciocem elektricne energije. Tako je tamo kod vas kad nepostoji konkurencija i kad je monopol Zato pljackaju.

  • Volf

    1. maj 2020 | 16:23

    Gde je popust za one koji na vreme izmire svoja dugovanja😠

  • Luka

    1. maj 2020 | 15:34

    Racuni kasne.Belezim potrosnju I vidim uvecanje oko 20% u odnosu na predhodni mesec I utrosak.Kamata naplacena iako Sam kasno dobio racu zbog EPS-a ili poste.Sistem obracuna je takav da to Ni Bog ne razume.Kasni se sa ocitavanjem brojila.Eto gospodo Iz EPS- a prilagodite se potrosacima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>