• 3

Milion zaposlenih se prijavilo za pomoć države: Oko 7. maja isplata prvih minimalaca

Već u aprilu, 339 preduzeća ponovo je pokrenulo proizvodnju

  • 3
Novac, evri

Isplata minimalca oko 7. maja / Foto: Marko Jovanović

Ministar finanasija, Siniša Mali, izjavio je danas da se oko milion zaposlenih prijavilo za pomoć države za isplatu minimalca.

- Do juče smo imali prijave preko portala Poreske uprave. Neću da izlazim još sa brojem zaposlenih, ali negde oko milion njih se prijavilo za pomoć države - rekao je Mali za Radio Beograd.

Tako da će, kaže, 7. ili 8. maja biti isplaćene prve minimalne zarade, a onda će se to ponoviti u dva naredna meseca. - Na takav način smo čuvali zaposlenost - dodao je Mali.

Poreska uprava će izvršiti kontrolu, ko od prijavljenih ispunjava uslove propisane Uredbom.

Mali je rekao da je, po podacima Zavoda za statistiku, danas oko 2.000-2.200 zaposlenih manje nego u februaru, što je, kaže, daleko manji broj nego što je slučaj u zemljama sveta.

Ministar je naveo da je već u aprilu 339 preduzeća koja zapošljavaju ukupno oko 35.000 radnila, ponovo pokrenulo proizvodnju.

Video: Sve što treba da znate o pomoći građanima od 100 evra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOSMI73

    A gde mi da se prijavimo sto nemamo nikakva primanja??? Hvala!

  • Srbija

    Moja firma meni trazi povracaj djela minimalca za mart (10000din)koji dobija od drzave ako i dalje mislim raditi za njih inace ,63 osobe su zaposlene, objasnjenje je samo ste radili pola marta eto dacemo vam i vise nego sto ste zaradili.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke