• 0

Najplaćeniji sportski funkcioner smanjio sebi platu na nulu

Zaposlenima u NFL-u, koji zarađuju do 100.000 godišnje, neće biti umanjena primanja

  • 0
Roger Goodell

Rodžer Gudel / Foto: Tanjug/AP

Kako prenose mediji, najplaćeniji sportski funkcioner i komesar NFL-a, Rodžer Gudel, napravio je neobičan potez koji je oduševio javnost: zatražio je da mu se plata smanji na 0, kako bi liga prošla što bezbolnije u ovoj borbi protiv pandemije.

Naime, njegov petogodišnji ugovor, potpisan 2017, vredi 184 miliona dolara, pri čemu dobar deo te cifre čine bonusi i stimulacije. Zbog krize izazvane koronom, koja potresa ceo svet, pa i sport, Gudel je odlučio da se odrekne zarade. Osim toga, NFL od 22. maja uvodi kolektivno smanjenje osnovnih plata.

Smanjenje će ići od 5 do 15 odsto, pri čemu će od plate najmanje biti odbijeno onima koji su na nižim pozicijama. Zaposlenima koji zarađuju do 100.000 godišnje, neće biti umanjena plata.

Kako se dalje navodi, NFL namerava da odigra celu sezonu koja počinje u septembru, a uprkos krizi, ostaje najprofitabilnija sportska profesionalna liga u SAD.

Video: Kako će se finansirati Program mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke